Implementace nového standardu Notices to Skippers v České republice - Chrudimský, Michal (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se zabývá implementací nového standardu Notices to Skippers v České republice v rámci projektu IRIS 2 Europe. V úvodu práce je krátká informace o standardu Notices to Skippers. Následuje samotná struktura zpráv a XML schématu. Třetí část pak analyzuje změny staré a nové verze XML schématu. Poté se práce věnuje analytické části, která začíná popisem systému LAVDIS, který slouží mimo jiné k zadávání i distribuci zpráv a obsahuje také jednotlivé formuláře včetně popisu a návrhu změn. Poslední část poté obsahuje podrobný popis návrhu datového modelu. Dle zadání se ještě uvažovalo o části aplikační, týkající se implementace a vlastního testovacího provozu, která však z důvodů uvedených v závěru nemohla být naplněna.
Implementation of the new standard Notices to Skippers in the Czech Republic
Keywords: Notices to Skippers; standard; vodní doprava; LAVDIS; XML; Notices to Skippers; standard; waterways transport; LAVDIS; XML