Posouzení finančního zdraví firmy z pohledu banky - Voráčková, Lenka (Univerzita Pardubice, 2000)
Cílem práce je vyhodnotit finannčí situaci firmy Kratochvíl a Voráček z pohledu GE Capital Bank a rozhodnout o její úvěrové způsobilosti. Autorka nejprve popisuje historii, organizaci a činnost GE Capital Bank, dále nastiňuje základy problematiky finančí analýzy, ukazatele, metody a jejich využití. V praktické části se věnuje vzniku, organizaci a postavení na trhu firmy K. a V. a provádí fianční analýzu.
Apprecitation firm's financial health from view of bank
Keywords: podniky; Finanční analýza; úvěrové financování; bankovní rizika