Analýza kyseliny hyaluronové a její využití - Arnoldová, Kamila (Univerzita Pardubice, 2015)
V této bakalářské práci je popsána struktura, vlastnosti, biosyntéza a biodegradace kyseliny hyaluronové. Je zde shrnuto její základní využití v lékařství a kosmetickém průmyslu. Součástí práce jsou metody výroby hyaluronanu extrakcí ze zvířecích tkání, bakteriální a enzymatickou syntézou. Hlavní část práce je věnována stanovení kyseliny hyaluronové pomocí různých chromatografických a elektroforetických metod.
Analysis of Hyaluronic Acid and its Application
Keywords: hyaluronic acid; hyaluronan; chromatography; electrophoresis; kyselina hyaluronová; hyaluronan; chromatografie; elektroforéza