Neinvazní měřící přípravek pro kontrolu přesnosti mechanických hodinových strojků - Trnka, Milan (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se zabývá návrhem a stavbou neinvazního měřícího přístroje určeného pro kontrolu přesnosti a rovnoměrnosti chodu mechanických hodinových strojků. Teoretická část práce obsahuje analýzu chodu mechanických hodinových strojků a možnosti zpracování jimi vydávaného akustického signálu. V následující části je teoreticky i prakticky v programu Matlab nastíněna problematika vhodného předzpracování zaznamenaného akustického signálu pro pozdější detekci hodinového tiku. Praktická část práce popisuje návrh, konstrukci a zdrojový kód měřícího přístroje. V poslední části jsou zaznamenané výsledky měření.
Measurement device for calibration and accuracy control of watch movements
Keywords: přesnost chodu mechanických hodin; piezoelektrický senzor; Matlab; STM32F4; accuracy of mechanical watches; piezoeletric sensor; Matlab; STM32F4