Komparace klasické a laparoskopické appendectomie u akutní appendicitidy - Drápalová, Anna (Univerzita Pardubice, 2021)
Diplomová práce se zabývá komparací klasické a laparoskopické appendectomie z pohledu benefitu pro pacienta. Porovnává četnost výskytu celkových komplikací a závažných komplikací v místě operačního výkonu. Srovnává délku hospitalizace, délku dočasné pracovní neschopnosti a dobu do obnovení střevní pasáže v závislosti na použité operační metodě.
The comparison of classic and laparoscopic appendectomy by acute appendicitis
Keywords: klasická appendectomie; laparoskopická appendectomie; komplikace; komparace; classical appendectomy; laparoscopic appendectomy; complications; comparison