Finanční analýza vybraného podniku - Zavřelová, Monika (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na finanční analýzu vybraného podniku. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. V první části je krátce popsána historie finanční analýzy, dále pak uživatelé finanční analýzy a její účel. Také jsou zde charakterizovány účetní výkazy jako jsou rozvaha, výkaz zisku a ztráty, cash flow. V práci jsou popsány základní metody finanční analýzy. Druhá část obsahuje praktické uplatnění finanční analýzy, představení společnosti, zhodnocení výsledků a návrh případných opatření.
Finance analysis of selected company
Keywords: externí a interní finanční analýza; základní metody finanční analýzy; predikční modely; společnost NOVPLASTA CZ s. r. o.; external and internal finance analysis; basic methods of finance analysis; prediction models; private limited company NOVPLASTA CZ