Komparace výnosnosti a rizikovosti podílových fondů - Šteruská, Lucie (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá problematikou podílových fondů. Cílem práce je analyzovat výnosnost a rizikovost vybraných podílových fondů jako alternativu uložení volných finančních prostředků. Práce charakterizuje základní pojmy související s kolektivním investováním, které jsou důležité pro splnění cíle práce. Pro komparaci podílových fondů jsou vybrány fondy od společností působící na českém trhu. Analýza vybraných fondů je provedena pomocí základních metod pro kvantifikaci rizik a měření výkonnosti fondů.
The Comparison of Profitability and Risk of Mutual Funds
Keywords: investování; investice; kapitálový trh; kolektivní investování; podílové fondy; otevřené fondy; portfolio; investing; investment; capital market; collective investment; mutual funds; open funds; portfolio