Modelování bonity obcí metodami výpočetní inteligence - Hájek, Petr (Univerzita Pardubice, 2006)
V práci je uskutečněna analýza současného stavu v oblasti ohodnocování bonity obcí. Jsou uvedeny základní pojmy z této oblasti a metody ohodnocování obcí, které se současně používají. Těmito metodami jsou bodovací systémy, rating, modely založené na ratingu a modely selhání. Na základě uvedené analýzy je navržen vektor parametrů pro ohodnocování bonity obcí, který obsahuje parametry ekonomické, dluhové a finanční.
Municipal creditworthiness modelling by computational inteligence methods
Keywords: obce; bonita obce; Modelování