Rendez-vous systém v poskytování přednemocniční neodkladné péče. Efektivita a přínos systému - Krejnus, Robert (Univerzita Pardubice, 2015)
Bakalářská práce se věnuje problematice Rendez-vous systému v poskytování přednemocniční neodkladné péče, efektivitě a přínosu tohoto systému. Teoretická část práce začíná medicínsko-právní problematikou. Jsou zde rozvedeny zákony týkající se provozu záchranné služby. Dále jsem se zaměřil na historický vývoj záchranné služby v České republice, historický vývoj a činnost operačního střediska, popis jak funguje Rendez-vous systém a na závěr jsem uvedl vozidla, která jsou používána v Rendez-vous systému. Výzkumná část je rozdělena na dvě části. První část je zaměřena na to, jak se rozvíjí Rendez-vous systém v České republice. Tato data byla získána retrospektivní analýzou. Druhá část výzkumné práce byla provedena dotazníkovou metodou. Otázky byly zaměřeny na spokojenost se systémem a na jeho přínos pro zaměstnance.
Rendez-Vous System in Providing Pre-Hospital Emergency Care. Its Effectiveness and Contribution
Keywords: Rendez-Vous System; pre-hospital emergency care; emergency service; Rendez-vous systém; přednemocniční neodkladná péče; záchranná služba