Standard ošetřovatelské péče o ženu s fyziologickým šestinedělím - Lacová, Darina (Univerzita Pardubice, 2010)
Moje bakalářská práce se nazývá Standard ošetřovatelské péče o ženu s fyziologickým šestinedělím a jedná se o teoreticko-praktickou práci. V teoretické části se zabývám stručně anatomií reprodukční soustavy ženy, popisuji šestinedělí a jeho veškeré změny, jak po stránce fyzické, tak i psychické. Zajímám se také o úlohy porodních asistentek na oddělení šestinedělí a o celkovou ošetřovatelskou péči o ženu po porodu v době hospitalizace. V praktické části zpracovávám tři kazuistiky žen s fyziologickým šestinedělím a popisuji poskytovanou ošetřovatelskou péči formou ošetřovatelského procesu. Využívám zde ošetřovatelský model Gordonové a ošetřovatelské diagnózy dle taxonomie Nanda II. Na základě těchto kazuistik vypracovávám a chtěla bych se pokusit realizovat standard ošetřovatelské péče o ženu s fyziologickým šestinedělím v praxi.
Standard of nursing care of woman in physiological puerperium
Keywords: Ošetřovatelská péče; fyziologické šestinedělí; standard ošetřovatelské péče; šestinedělka; Nursing care; physiological puerperium; woman in childbed; standard of nursing care