Financování výstavby dálnic v ČR. - Likařová, Vladimíra (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce je zaměřena na analyzování financování výstavby dálnic. V rámci analýzy je popsán současný stav dálnic a jsou vykresleny možné způsoby financování těchto komunikací. Pomocí Saatyho metody je zhodnoceno, zda předpokládaná varianta financování dálnice D3 je vyhovující. V rámci teoretických poznatků jsou popsány pozitivní a negativní aspekty dálnic.
Financing of Construction of Motorway in Czech Republic
Keywords: doprava; dálnice; financování; životní prostředí; Saatyho metoda; transportation; highways; finance; enveroment; Saaty´s method