Srovnání klasické hemokultivace a poloautomatického přístroje BacT/Alert v rutinní praxi mikrobiolgické laboratoře - Dudová, Marcela (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce je zaměřená na srovnání klasických metod hemokultivace a moderních hemokultivačních systémů. Studie se zabývá zhodnocením dat získaných systémem BacT/Alert belgické firmy Organon Teknika po jeho zavedení do provozu laboratorní bakteriologie Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
The Comparison of standard blood cultivation and half-automatic equipment BacT/Alert in regular practice of microbiological laboratory
Keywords: hemokultivace; hemokultura; imunodeficience; plazmakoaguláza; sepse