Korupce a její vliv na ekonomickou výkonnost regionů ČR - Linhartová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2014)
Předkládaná disertační práce se zabývá korupcí a jejím možným vlivem na ekonomickou výkonnost regionu. V úvodních kapitolách práce shrnuje teoretické poznatky vztahující se k problematice disertační práce. Pozornost je zaměřena zejména na problematiku kvantifikace korupce a rešerši literatury zabývající se názory na potenciální vliv korupce na ekonomickou výkonnost. Jedná se o téma, kterému do dnešní doby chybí regionální rozměr. V tomto kontextu je zpracována předkládaná disertační práce. Hlavním cílem disertační práce je návrh metody kvantifikace korupce na regionální úrovni, s jejímž využitím je stanovena míra zasažení jednotlivých regionů soudržnosti České republiky korupcí. Na základě kalkulace míry korupce je následně provedena analýza vlivu korupce na ekonomickou výkonnost jednotlivých regionů soudržnosti České republiky.
Corruption and its Impact on the Economic Performance of Regions of the Czech Republic
Keywords: korupce; region; regionální politika; ekonomická výkonnost; veřejná správa; veřejná zakázka; corruption; region; regional policy; economic performance; public administration; public procurement