Fourierovy řady - Jeřábek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem je vypracovat učební oporu, která bude využitelná pro studenty při studiu oborů ŘP a KMT. Bude obsahovat stručné uvedení do problematiky Fourierových řad, několik příkladů s podrobným postupem řešení a nakonec sbírku úloh, jejichž řešení bude možné sledovat např. jako interaktivní nápovědu (např. volitelnou v různých úrovních). Součástí práce bude dále několik ilustračních ukázek (animací či obrázků) jak vypadají konkrétní (konečné) rozvoje několika vybraných funkcí.
Fourier series
Keywords: Fourierovy řady; komplexní Fourierova řada; amplitudové spektrum; fázové spektrum; Fourier series; complex Fourier series; amplitude spectrum; phase spectrum