Trávení volného času u osob se sluchovým postižením - Tichá, Aneta (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce pojednává o trávení volného času u dospělých osob se sluchovým postižením. Teoretická část diplomové práce nejprve charakterizuje jedince s jednotlivými druhy sluchového postižení. Dále popisuje problémy a možnosti socializace těchto osob do společnosti. Text diplomové práce je zaměřen na vliv sluchového postižení na jedince v dospělém věku. V neposlední řadě je v diplomové práci uveden volný čas, jeho historie, definice i funkce. Následuje trávení volného času u jednotlivých věkových skupin. Závěr poslední podkapitoly je orientován na organizace zabývající se trávením volného času u dospělých osob se sluchovým postižením. Cílem praktické části diplomové práce je zjistit, jak dospělí jedinci tráví svůj volný čas. Z metodologického hlediska je využito kvalitativního výzkumu prostřednictvím rozhovorů, které jsou doplněny o případovou studii.
Leisure time of people with hearing impairment
Keywords: sluchové postižení; dospělí; volný čas; hearing impairment; adults; leisure