Krizový štáb vybrané obce a jeho činnost v roce 2020 - Farská, Lenka (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce je věnována krizovému řízení se zaměřením na fungování činnosti orgánů krizového řízení, krizových štábů a postupování orgánů krizového řízení při vyhlášení krizového stavu. Postihuje období celého roku 2020 a zahrnuje obce na území Královéhradeckého kraje. Práce se zabývá vyhodnocením, jak byly vybrané obce zapojeny do krizového řízení, jaká opatření byla přijímána nejen na území obcí, ORP, ale i ze strany státu a zda byly splněny stanovené indikátory a jejich následné zhodnocení.
Activities of Crisis staff in the selected municipality in the year 2020
Keywords: krizové řízení; krizové stavy; krizové situace; nouzový stav; koronavirus; Covid-19; crisis management; crisis situations; emergency; crisis measures; coronavirus; Covid-19