Efekty vznikající aplikací přístupu triple-helix v praxi - Vrbatová, Klára (Univerzita Pardubice, 2018)
Diplomová práce se věnuje problematice efektů, které vznikají v rámci aplikace přístupu triple helix. Teoretická část se zabývá vymezením přístupu triple helix včetně představení jednotlivých aktéru a forem spolupráce daného přístupu. V teoretické části je dán větší zřetel na popsání konkrétní formy spolupráce přístupu triple helix, a to klastrů. Klastry jsou předmětem praktické části práce, ve které je charakterizován Bezpečnostně technologický klastr s ohledem na provázání poznání z teoretické části práce. Zkoumání daného klastru se soustředí na vznikající efekty a popsání jejich konkrétní podoby.
The effect resulting from the application of the Triple Helix approach in practice
Keywords: přístup triple helix; spolupráce; klastry; přelévací efekty; triple helix approach; cooperation; clusters; spillover effects