Nejvyšší kontrolní úřad - Krejčířová, Iva (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá Nejvyšším kontrolním úřadem. Je zde zachycen vývoj kontroly v našich zemích. Dále se zde autor zabývá pravomocemi a působností NKÚ, organizační strukturou, kontrolní činností nebo kontrolou v mezinárodním hledisku. Je zde podrobný popis příkladu kontroly FNM, která byla provedena NKÚ. V závěru se autor zaměřuje na výsledky této kontroly a také se zabývá otázkou samotné existence kontrolních orgánů v zemi.
Supreme audit office
Keywords: Nejvyšší kontrolní úřad; Kontrola; hospodaření; finance; Fond národního majetku; Privatizace