Posouzení rozšíření IDS JMK o Znojemsko a Břeclavsko - Kubík, Luboš (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se věnuje problematice rozšíření IDS JMK na Znojemsko a Břeclavsko a charakterizuje problémové oblasti tohoto rozšíření. V analýze současného stavu IDS JMK je popsána nynější podoba IDS JMK s charakteristikou jednotlivých regionů a druhů doprav, na kterou navazují definice základních pojmů IDS a princip jeho fungování. Stěžejní oblastí diplomové práce jsou navrhovaná řešení dopravní obslužnosti na páteřních trasách, ze kterých jsou vybrána systémem hodnocení nejlépe realizovaná řešení pro každou páteřní trasu. Diplomová práce také charakterizuje různé úrovně přestupních uzlů s rozsahem jejich služeb pro cestující. Závěrečná část práce se věnuje modernizaci dopravní infrastruktury na Znojemsku a Břeclavsku.
Evaluation of integrated transport system expansion in the South Moravia region including Znojemsko and Břeclavsko district
Keywords: integrované dopravní systémy; Dopravní obslužnost; páteřní trasy; přestupní uzly