Program Sapard a příprava mikroregionu na jeho uskutečňování - Kolářová, Vladimíra (Univerzita Pardubice, 2001)
Autorka se v práci zabývá programem SAPARD nejprve obecně a následně zkoumá jeho vztah k udržitelnému rozvoji. Popisuje mikroregion Loucko, jeho strategii rozvoje a navrhované projekty pro program SAPARD.
Programme Sapard and preparation of a microregion on its realization
Keywords: Regionální politika; Regionální rozvoj; mikroregion Loucko; trvale udržitelný rozvoj; program SAPARD; Evropská Unie