Kvalita života v kontextu udržitelného rozvoje - Kopřiva, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce se zabývá kvalitou života, přístupy k ní, jejím měřením jak u nás, tak i ve světě. Dále se pak věnuje problematice udržitelného rozvoje na našem území a rozebírá dokumenty s tím související. V praktické části se potom snaží analyzovat současnou situaci města Lázně Bohdaneč a zjistit názor zdejších občanů na kvalitu života v tomto městě.
Quality of life in the context of sustainable development
Keywords: kvalita života; udržitelný rozvoj; indikátory udržitelného rozvoje; quality of life; sustainable development; sustainable development indicators