Vesnice Krajmorie: Vliv turismu na místní obyvatelé - Poláčková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá vlivem turismu na místní obyvatele ve vesnici Krajmorie. Teoretická část vysvětluje pojmy jako turismus a turista, ale také popisuje turismus jako rozvoj. Nedílnou součástí této práce je vztah místních obyvatel k turistům. Tato práce je založena na studiu odborné literatury, kvalitativním výzkumu a terénním deníku, který jsem si během výzkumu vedla. Výzkum byl primárně prováděn u rodiny Krasimira Banova, kde jsem bydlela.
Krajmorie village: The Impact of Tourism on Local Population
Keywords: vesnice Krajmorie; turismus; vliv turismu; místní obyvatelé; Krajmorie village; tourism; impact of tourism; local population