Statický přepočet rozhledny Vrátenská hora u Mšena - Košvancová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na statický přepočet opláštěné ocelové tříboké příhradové konstrukce s vyhlídkových ochozem a s tříbokou příhradovou nástavbou pro umístění telekomunikačních vysílačů. Celková výška konstrukce je 45 m. Hlavním konstrukčním materiálem je ocel S235 a dřevo C24. Konstrukce je umístěna ve II. větrové oblasti, III. sněhové oblasti a III. kategorii terénu. Je provedeno zhodnocení stavu konstrukce a jsou navržena opatření pro zvýšení spolehlivosti. Přílohy obsahují výstupy z programu SCIA Engineer 16.1.2024 a AutoCad 2015.
Static recalculation of the observation Vratenska hora u Msena
Keywords: statický přepočet; rozhledny; příhradová konstrukce; ocel; zatěžovací stavy; static recalculation; observation; truss construction; steel; load conditions