Účinnost statické kapalinové desorpce těkavých organických látek z aktivního uhlí sirouhlíkem - Voleská, Jana (Univerzita Pardubice, 2002)
Autorka v práci studuje vliv koncentrační úrovně a doby desorpce na účinnost statické kapalinové desorpce u těkavých organických látek. Účinnost desorpce je stanovována pomocí plynové chromatografie.
Efficiency of static liquid desorption of volatile organic compounds activated carbon with carbon disulfide
Keywords: plynová chromatografie; Adsorpce; desorpce; aktivní uhlí; těkavé organické látky