Implementace bezpaletové technologie v podniku FrostFood a.s. - Schafferová, Lenka (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na otázku zavedení bezpaletové technologie v podniku FrostFood a.s. Jedná se o nahrazení klasických dřevěných palet moderními podložkami zvanými SlipSheet. Stěžejní část práce tvoří kalkulace nákladů spojených se zavedením této technologie a z toho plynoucích úspor. Zabývá se též dopady na životní prostředí - zejména změnou produkce emisí CO2 a spotřebou dřeva, ze kterého se palety a SlipSheety vyrábí.
Implementing non-pallet technologies in FrostFood plc
Keywords: palety; SlipSheet; pořizovací náklady; přepravní náklady; emise CO2; spotřeba dřeva; pallets; SlipSheet; acquisition cost; transportation cost; CO2 emissions; wood consumption