Kvalita poskytované péče na oddělení fyziologických novorozenců z pohledu ženy v šestinedělí - Uhlířová, Marie (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem teoreticko - výzkumné bakalářské práce je Kvalita poskytované péče na oddělení fyziologických novorozenců z pohledu ženy v šestinedělí. Teoretická část je zaměřena na fyziologického novorozence a péči o něj. Obsahem je zejména posuzování novorozence, jeho ošetřování, hygienická péče a výživa. Ve výzkumné části je hlavním cílem zjistit spokojenost a kvalitu péče o fyziologické novorozence z pohledu dotazovaných žen. Dotazníkové šetření bylo zaměřeno na ženy po porodu, které měly své děti hospitalizovány na oddělení fyziologických novorozenců. Dotazníky byly rozdány v Pardubickém kraji.
Quality of care provided by the department of physiological newborns from the viewpoint of a woman in the puerperium
Keywords: fyziologičtí novorozenci; stav; ošetření; výživa; metodika; physiological newborns; physical condition; treatment; nutrition; methodology