Bolest po porodu - Trojanová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2016)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku bolesti v raném šestinedělí po vaginálně vedeném porodu, na její nejčastější příčiny a péči porodní asistentky o ženy v tomto období. Výzkumnou část tvoří rozbor dotazníkového šetření. U vybraného vzorku respondentek byly vyhledávány nejčastější bolesti objevující se v raném šestinedělí. Dále bylo zjišťováno jaké farmakologické a nefarmakologické metody tlumení bolesti jsou nejpoužívanější v tomto období, a jak intenzivní bolesti subjektivně pociťují respondentky po využití těchto metod.
Pain after childbirth
Keywords: bolest; farmakoterapie; porodní asistentky; šestinedělí; pain; pharmacotherapy; midwives; childbed