Využití RFID technologie pro měření kvality mezinárodní listovní pošty ve státním podniku Česká pošta - Slavíček, Ivo (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na měření kvality mezinárodní listovní pošty s využitím radiofrekvenční identifikace. Popisuje historii a vývoj této technologie, její komponenty a její využití v průmyslu. Zpracovává data vývoje počtu listovních zásilek z let 2009 až 2013. Na základě analýzy současného stavu a budoucích plánů České pošty, s.p. jsou vypracovány návrhy na zefektivnění měření kvality mezinárodní listovní pošty ve státním podniku Česká pošta.
The use of RFID technology for measuring the quality of international letter mail in Česká pošta, state company
Keywords: měření kvality; Česká pošta s.p.; mezinárodní listovní pošta; radiofrekvenční identifikace; sběrný přepravní uzel; quality measurement; Česká pošta state company; international letter mail; radio frequency identification; collection transportation node