Mobbing ve zdravotnictví a jeho prevence - Procházková, Nikola (Univerzita Pardubice, 2025)
Diplomová práce se zabývá tématem Mobbing ve zdravotnictví a jeho prevence. První část poskytuje teoretický rámec tématu a přináší důležitý kontext pro porozumění dané oblasti. Praktická část prezentuje výsledky kvantitativního výzkumu, který byl realizován formou anonymního dotazníkového šetření mezi sestrami ve třech českých zdravotnických zařízeních. Výzkumný nástroj byl složen z dotazníků PBQ, SNAQ a obsahoval také sekci zaměřenou na demografické údaje.
Mobbing in healthcare and its prevention
Keywords: mobbing; prevence mobbingu; sestry; šikana na pracovišti; mobbing; mobbing prevention; nurses; bullying in workplace