Ošetřovatelská dokumentace v akreditovaném a neakreditovaném zdravotnickém zařízení - Vítková, Ilona (Univerzita Pardubice, 2015)
Ošetřovatelství má velmi důležité postavení v péči o zdraví člověka. Jedním z atributů ošetřovatelství je individuální péče založená na vyhledávání a plánovaném uspokojování potřeb člověka ve vztahu k jeho zdraví. Kvalita poskytované ošetřovatelské péče, která je měřitelná ošetřovatelskými standardy, je hlavním cílem dnešního ošetřovatelství. Tato činnost vyžaduje kvalitní systém řízení a kontrolu ošetřovatelské péče. Bakalářská práce se zabývá rozdíly v ošetřovatelské dokumentaci v akreditovaném a neakreditovaném zdravotnickém zařízení. První část práce je zaměřena teoreticky a obsahuje informace čerpané z odborné literatury. V teoretické části se zabývám akreditací její historií a podmínkami získání, ošetřovatelstvím, zdravotnickou dokumentací a její nedílnou součástí ošetřovatelskou dokumentací. Ve výzkumné části bakalářské práce se zabývám zpracováním dat, získaných od respondentek pomocí dotazníků.Výzkumnou metodou je dotazník.
Nursing documentation in an accredited and non-accredited facility
Keywords: akreditace; zdravotnická dokumentace; ošetřovatelství; ošetřovatelská dokumentace; accreditation; medical documentation; nursing; nursing documentation