Aktivní proudová zátěž - Švejcar, Martin (Univerzita Pardubice, 2014)
Teoretická část této práce pojednává o způsobech měření parametrů napěťových a proudových zdrojů, metodách měření proudu a regulaci s moderním výkonovým prvkem IGBT. V první části práce je popsáno hardwarové řešení a teorie řízení. V druhé částí je stručný popis programu řídícího mikroprocesoru. Poslední část práce se zabývá praktickou ukázkou měření.
The active current load
Keywords: napěťový zdroj; měření proudu; IGBT; mikroprocesor; voltage source; current sense; IGBT; microprocessor