Syntéza a studium struktury organocíničitých pyridinkarboxylátů - Lébl, Tomáš (Univerzita Pardubice, 1995)
Bylo připraveno jedenáct z dvanácti možných 2-,3- a 4- pyridinkarboxylátů tri- a dibutyl a tri a difenylcíničitých metodami známými z literatury nebo modifikovanými na našem pracovišti. Pomocí metod infračervené spektroskopie, multinukleární NMR spektroskopie a 119Sn CP MAS NMR spektroskopie byla studována struktura těchto sloučenin v pevném stavu a v roztocích nekoordinujícího rozpouštědla a koordinujícího rozpouštědla.
Synthesis and structural study of organotinpyridincarboxylates
Keywords: organocíničité sloučeniny; struktura; infračervená spektroskopie; nukleární magnetická rezonanční spektroskopie; spektroskopie; pevná fáze; rozpouštědla