Bezpečnost obce - Kubátová, Eva (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá bezpečností obce, charakterizuje složky bezpečnosti jako integrovaný záchranný systém a systém krizového řízení. Podrobněji se zaměřuje na rizika v obci a analyzuje tyto rizika z hlediska pravděpodobnosti a z výsledků dotazníkového šetření. Dále je zde uvedeno zhodnocení rizik.
Safety of community
Keywords: safeness of community; Integrated emergency system; fire - brigades; Police; health services; crisis plan; bezpečnost obce; Integrovaný záchranný systém; hasičské záchranné sbory; policie; zdravotnické záchranné služby; Krizové řízení