(Ne)Využívání informačních technologií osobami ve starším středním věku - Tomanová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou (ne)využívání informačních technologií osobami ve starším středním věku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na období staršího středního věku a změny, které s touto životní etapou souvisí. Dále jsou zde zmíněny jednotlivé IT vynálezy včetně tolik rozšířených počítačů a mobilních telefonů. Praktická část zahrnuje kvantitativní výzkum s metodou dotazníkového šetření, kterou podstoupilo 120 respondentů ve věku od 50 do 60 let. Dotazník zjišťuje, zda lidé využívají počítač ve svém zaměstnání, jaký preferují informační zdroj či zda by navštívili odborný kurz.
(Non)Use of information technology by people in older middle age
Keywords: informační technologie; starší střední věk; internet; neznalost počítačů; information technology; older middle age; internet; knowledge of computers