Porovnání vybraných zemí z hlediska cestovního ruchu - Žampach, Marek (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce bude zaměřena na porovnání vybraných zemí Evropy z hlediska cestovního ruch podle vybraných ukazatelů. V úvodní části práce se objeví vymezení základních pojmů týkajících se cestovního ruchu. Ve druhé části poté dojde k samotnému porovnání na základě 6 ukazatelů. Postupně se bude jednat o počet turistů, počet turistických cest, počet turistických lůžek, turistické příjezdy do ubytovacích zařízení, velikost turistických výdajů a zaměstnanost v ubytovacím a stravovacím odvětví. Ukazatele budou pro potřeby porovnání přepočítány na indexy obyvatel a hustoty, Data budou prezentována formou kartografických výstupů. V závěrečné části práce poté dojde k celkovému vyhodnocení získaných výsledků.
Comparison of selected countries in terms of tourism
Keywords: Cestovní ruch; turismus; země Evropy; porovnání zemí; kartografické výstupy; kartografické metody; Tourism; european countries; compared countries; cartographic outputs; cartographic metods