Studium tvorby 3,4-dihydro-benz[e]oxazin-2-onu a 3H-benzoxazol-2-onu z karbamatů - Šolc, Jaroslav (Univerzita Pardubice, 1998)
Práce popisuje kinetiku a mechanismus alkalické hydrolýzy fenyl-N-(2-hydroxyfenyl)karbamatů a fenyl-N-(2-hydroxybenzyl)karbamatů.
Study of formation of 3,4-dihydro-benz[e]oxazin-2-on and 3H-benzoxazol-2-on from carbamates
Keywords: fenylkarbamaty; alkalická hydrolýza; kinetika hydrolýzy; reakční mechanismy