Návrh systému svozu a rozvozu náhradních dílů ve Ford Auto IN s.r.o. - Sýkora, Jan (Univerzita Pardubice, 2010)
Diplomová práce se zabývá problematikou rozvozu náhradních dílů po dopravní síti. Práce se skládá ze čtyř částí. V první části je představena společnost Ford Auto IN s.r.o., její historie a produkty. Část druhá se zaměřuje na teorii týkající se problematiky kalkulace vlastních nákladů v silniční dopravě, rentability a metod operačního výzkumu a také popisem systému rozvozu náhradních dílů provozovaného v současné době. Třetí část řeší nákladovou optimalizaci rozvozu a možnosti využití poznatků z teorie grafů pro stanovení rozvozových tras. Poslední část je orientovaná na ekonomické zhodnocení navržených opatření.
Collection system design and delivery of spare parts in Ford Auto Ltd.
Keywords: rozvoz; dopravní síť; silniční doprava; provozní náklady; delivery; transport network; Road transport; operating costs