Důchodová politika v České republice - Halíková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2006)
Tato bakalářská práce je vypracována na téma Důchodová politika v České republice. První část práce popisuje vývoj důchodového systému a jeho současný stav. Ve druhé části práce je poukázáno na největší nedostatky našeho důchodového systému. Následující třetí část práce nabízí několik variant reforem důchodového systému. Poslední část práce porovnává tyto reformy a vybírá z nich nejoptimálnější variantu.
The national pensionary policy in the Czech republic
Keywords: pensionary insurance; reforms; důchodové pojištění; penzijní připojištění; reformy