Der Markt für Photovoltaikanlagen in Kenia: Eine Analyse der Markteintrittsbarrieren für ausländische Unternehmen - Leifeld, Jan-Philipp (Univerzita Pardubice, 2023)
Výzkum se zabývá zkoumáním překážek bariér na zahraniční trh pro mezinárodní společnosti v odvětví solárních systémů mimo síť, zejména na trh se solárními systémy pro domácnosti (SHS) v Keni. Práce obsahuje teoretické vymezení z hlediska bariér vstupu na trh a popis cílové země a místního energetického trhu. Empirická, deskriptivní průřezová studie trhu SHS v Keni je realizována pomocí měřícího nástroje skórovacího modelu. Na základě výsledků jsou odvozena doporučení pro činnost potenciálních účastníků trhu.
The market for photovoltaic systems in Kenya: An analysis of the market entry barriers for foreign Companies
Keywords: Keňa; překážky vstupu na zahraniční trh; solární systémy pro domácnosti; doporučení strategie; bodovací model; Kenya; foreign market entry barriers; solar home systems; strategy recommendations; scoring model