Sběr a analýza dat z GPS přijímače - Žid, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2008)
Hlavním tématem této práce je vývoj zařízení pro záznam důležitých dat z GPS přijímače. Práce obsahuje rozbor konstrukce zařízení a konkrétní postupy s ní spojené. Další částí práce je rozbor jedné z možností určení polohy v místech bez GPS signálu - ‘‘fúze” GPS a akcelerometru. V praktické části je realizováno navržené zařízení pro sběr dat z GPS přijímače.
Gathering and data analysis from GPS receiver
Keywords: GPS; záznam GPS; Navigace; NMEA; SiRF; recording GPS; Navigation