Opevnění velkomoravského Starého Města u Uherského Hradiště - Miklášová, Veronika (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce se zaměří na opevnění Starého Města u Uherského Hradiště, převážně na charakteristiku opevnění, její soustavu, fázi a datování. Závěrem bude srovnání s dalšími velkomoravskými hradišťmi.
Fortification of Great Moravian Staré Město near Uherské Hradiště
Keywords: fortifikace; Staré Město u Uherského Hradiště; hradiště; valy; výzkum; Velká Morava; fortification; settlement; stockade; research; Great Moravia