Restaurování anděla (putto) č. 13 z kaple sv. Isidora v Křenově a části štukového vlysu pod korunní římsou - Brotánek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato bakalářská práce se skládá ze tří hlavních částí. První část práce obsahuje dvě restaurátorské dokumentace restaurovaných částí štukové výzdoby z kaple sv. Isidora v Křenově, jedná se o restaurování anděla s hudebním atributem a části ornamentálního vlysu. Druhou částí je teoretická část - průzkum lepicích systémů na štukových hmotách. Poslední část práce dokumentuje restaurátorský zásah na podstavci se sochou sv. Františka ze sousoší Kalvárie z Velké Vsi u Broumova.
Restaurování podstavce se sochou sv. Františka ze sousoší Kalvárie ve Velké Vsi u Broumova
Restoration of the angel (Putto) No. 13 from the Chapel of St. Isidor in Křenov and a part of the stucco frieze below the cornice
Keywords: restaurování; lepicí systémy; lepení štukových hmot; štuk; kamenosochařské dílo; restoration; adhesive systems; sticking stucco materials; stucco; stone-cutting work