První těhotenství - hodnocení stupně kvality při poskytování prenatální péče v ambulantním zařízení - Cioleková, Edita (Univerzita Pardubice, 2011)
Předložená bakalářská práce je věnovaná prvnímu těhotenství - hodnocení stupně kvality při poskytování prenatální péče v ambulantním zařízení a jedná se o teoreticko-praktickou práci. Teoretická část je přehledem základních informací objasňujících problematiku dispenzarizace těhotných žen, prenatální diagnostiku, definuje pojem primární zdravotní péče a komunitní ošetřovatelství, popisuje kompetence porodní asistentky. Dále se bakalářská práce zabývá pojmem kvalita péče, objasňuje pojem standard a klinický audit. V praktické části jsou dva návrhy procesuálních standardů péče včetně auditů vypracované autorkou. Dále je v šesti případových studií zaznamenaný průběh prenatální prohlídky se stanovením individuálních potřeb za použití klasifikace NANDA II.
The first gravidity - Evaluation of the level of quality at outpatient clinic prenatal care administration services
Keywords: fyziologické těhotenství; dispenzarizace; procesuální standard; audit; physiological pregnancy; dispensary; processual standard; audit