Plísně jako závažný alergen - Soukupová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato bakalářská práce pojednává o plísních v souvislosti s alergickými reakcemi u lidí, které jsou jimi vyvolány. Dále se věnuje nejznámějším plísním, které se vyskytují v domácím i venkovním prostředí a způsobují tyto alergie. Poslední část se zaměřuje na alergické projevy u lidí, způsoby diagnostiky, léčbu a nejnovější studie.
Fungi as a serious allergen
Keywords: plísně; alergie; onemocnění; diagnostika; léčba; nejnovější studie; molds; allergy; disease; diagnostics; treatment; latest studies