Radionuklidové metody v diagnostice onemocnění respiračního traktu - Kuklínek, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá radionuklidovými metodami v diagnostice nemocí dýchacího traktu. Popisuje principy a funkce diagnostických přístrojů využívaných v nukleární medicíně a také se zabývá problematikou radiofarmak používaných v tomto oboru. V praktické části se zaměřuji zejména na vzdělávání radiologických asistentů v této problematice.
Radionuclide methods in the diagnosis of the respiratory tract diseases
Keywords: radiologický asistent; plíce; diagnostika; scintigrafie; nukleární medicína; radiology asistent; lung; diagnostics; scintigraphy; nuclear medicine