Využití simulace pro stanovení optimální kapacity dráhového systému letiště - Andrle, Vlastimil (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato diplomová práce se zabývá problematikou spojenou s určením optimální kapacity dráhového systému Letiště Praha Ruzyně. Dále se zaměřuje na možnost provedení určitých změn za účelem zvýšení stávající kapacity dráhového systému. Pro namodelování dráhového systému byl použit nástroj Arena od firmy Rockwell Automation
Usage simulation for determination optimum capacity of airport's runway system
Keywords: dráhové systémy; Modelování; simulace; optimální kapacity; Letiště Praha Ruzyně; runway systems; Modelling; simulations; optimal capacity; Prague Ruzyně Airport