Kaizen a jeho aplikace ve výrobě - Řezáčová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
Tato práce, na základě provedené rešerše, pojednává o metodě Kaizen. Jejím zavedením manažeři usilují o snížení nákladů, zvýšení kvality a konkurenceschopnosti. V úvodu práce je Kaizen představen z historického hlediska. Dále je práce zaměřena na aplikaci Kaizen na výrobní provoz firmy. Jsou zde vysvětleny základní pojmy a principy metody Kaizen. V praktické části je popsána a zhodnocena aplikace Kaizen ve výrobním provozu vybraného podniku.
Kaizen and its application in the manufacturing
Keywords: Kaizen; Gemba Kaizen; 5S; PDCA; SDCA; JIT; Kanban; Kaizen; Gemba Kaizen; 5S; PDCA; SDCA; JIT; Kanban