Polarografické/voltametrické stanovení kyseliny thioglykolové jako indikátoru expozice vinylchloridu - Šenholdová-Dlasková, Zdeňka (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce se zabývá studiem hlavního metabolitu vinylchloridu monomeru, kyselyiny thioglykolové (TDGA) v moči. Stanovení bylo založeno na elektroredukci TDGA v kyselém prostředí na visací rtuťové elektrodě.
Polarographic/voltametric determination of thioglycolic acid as the indicator of exposure to vinylchloride
Keywords: Životní prostředí; moč; kyselina thiodiglykolová; metabolity; vinylchlorid