Vznik inkontinence moči v těhotenství - Furchová, Jana (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce nese název Vznik inkontinence moči v těhotenství. Bakalářské práce je teoreticko-výzkumná a skládá se ze dvou částí. První část je teoretická, která se zabývá anatomií, fyziologií a inervací dolních cest močových, klasifikací příznaků dolního močového traktu - LUTS, rizikovými faktory pro vznik LUTS a inkontinence moči, diagnostikou a vyšetřovacími metodami, prevencí a fyzioterapií močové inkontinence v těhotenství. Druhá část bakalářské práce je výzkumnou částí a pojednává o tom, jak těhotenství ovlivňuje LUTS a do jaké míry těhotné ženy LUTS trpí a jsou o této problematice informovány.
The emergence of urinary incontinence in pregnancy
Keywords: inkontinence moči; těhotenství; příznaky dolního močového traktu - LUTS; urinary incontinence; pregnancy; Lower Urinary Tract Symptoms - LUTS