Late preterm novorozenec - Chalušová, Petra (Univerzita Pardubice, 2015)
Tématem teoreticko praktické bakalářské práce je Late preterm novorozenec, tzn. novorozenec narozený mezi 34. a 37. gestačním týdnem. Teoretická část se zabývá problematikou předčasného porodu příčiny, léčba, vedení předčasného porodu a následně jsou rozebrány problémy předčasně narozených dětí. V praktické části jsou zpracovány 3 kazuistiky, vypracovány plány péče a následně zpracovaný návrh informační mapy péče pro rodiče nedonošených dětí.
Late preterm newborn
Keywords: neonatology; premature birth; Late preterm newborn; complications associated with preterm labor; information map of care; neonatologie; předčasné porody; late preterm novorozenci; komplikace; informační mapa péče